Palladium on uusin leimattavista jalometalleistamme. Vuoden 2009 alusta palladium sai Suomessa oman leimausoikeuden ja korualalla on suuret odotukset tämän platinanvaalean metallin suosion kasvusta.

Palladiumia on pitkään käytetty valkokullan seosmetallina joten kokonaan uudesta jalometallista ei ole kysymys. Palladium kuuluu platinametallien ryhmään, yhtenä kolmesta platinametallista joita korualalla käytetään. Platinaa käytetään sellaisenaan, rodiumia valkokullan pinnoitteena ja palladiumia, sekä valkokullan värjäävänä seosmetallina, että nyt myös sellaisenaan omana jalometallinaan.

Luonnollisesti vaaleana metallina palladiumkoruja ei rodinoida. Huolimatta korkeasta jalometallipitoisuudesta palladiumkorut ovat kevyempiä kuin 14 ka kultakorut. Aika ajoin raskaan teollisuuden tarve nostaa palladiumin maailmanmarkkinahintaa, mutta keskimäärin se on ollut kultaa edullisempaa.

Useimmat Auria kihlasormukset saa tilattua palladiumisena. Vain timanttileikkuria vaativat koristekuviot ovat mahdottomia, leikkuri toimii korkeilla kierroksilla ja leikkaava timantti hajoaa sitkeään palladiumiin osuessa.

Auria kihlasormusten korkeaa palladiumlaatua korostaa sormusten saumattomuus. Saumaton kihlasormus voidaan valmistaa kovemmaksi ja ajan saatossa mahdollinen jatkokäsittely sormuksen kokoa muutettaessa on helpompaa.

Alla kuva eri väreistä

Värit

Platina/palladium, punakulta, rosakulta, 18 ka keltakulta, 14 ka keltakulta, valkokulta

« Palaa takaisin jalometallioppaan etusivulle

Profiilit ja leveydet

Profiilit ja leveydet

Istutustapa

Istutustapa

Jalometalliopas

Jalometalliopas

Pintavaihtoehdot

Pintavaihtoehdot

Kaiverrukset

Kaiverrukset

Timantit

Timantit

Copyright © Auria - Kihlasormukset.com   /   Sivutoteutus: Mainostoimisto Rinne

» Kirjaudu sisään